Аналіз конкурентоспроможності кінноспортивних клубів в Українi

Автор(и)

  • Наталiя Шмаренкова Національний університет фізичного виховання і спорту України, 03150, Київ, вул. Фізкультури, 1, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.32652/tmfvs.2020.4.53-61

Анотація

Анотація. Здійснено розробку методики та проведено аналіз рівня конкурентоспроможності кінноспортивних клубів в Україні. Мета. Розробка методичного забезпечення та аналіз рівня конкурентоспроможності кінноспортивних клубів в Україні. Методи. Експрес-аналіз, кількісний та якісний аналіз, статистичний та порівняльний методи. Результати. Встановлено, що дана методика заснована на використанні методу експрес-аналізу, методів кількісного та якісного аналізу, статистичного та порівняльного методу. Визначено, що положення методики передбачають здійснення чотирьох етапів оцінювання, її результатом є визначення рівня конкурентоспроможності кінноспортивного клубу, який дорівнює сумі оціночних параметрів, скоригованих на вагові коефіцієнти. Представлене методичне забезпечення розраховане на оцінку конкурентоспроможності клубів, які надають комплекс кінноспортивних та супутніх послуг, мають розвинуту інфраструктуру, та клубів, які надають невеликий перелік кінноспортивних послуг. Доведено, що науковою новизною цієї розробки є те, що вперше розроблено методику оцінювання рівня конкурентоспроможності кінноспортивних клубів з відповідним обґрунтуванням переліку оціночних параметрів (які враховують особливості діяльності суб’єктів даної сфери), їх вагових коефіцієнтів. На основі представленої авторської методики проведено аналіз рівня конкурентоспроможності кінноспортивних клубів в Україні, які надають комплекс кінноспортивних та супутніх послуг, мають розвинуту інфраструктуру. Визначено основні характеристики конкурентоспроможності, оцінено її параметри, виявлено ті кінноспортивні клуби, які зайняли найвищі місця в рейтингу за цим показником. Визначено основні переваги досліджуваних кінноспортивних клубів, що мали найбільший рівень конкурентоспроможності на сучасному етапі розвитку. В дослідженні відмічено, що авторська методика аналізу є універсальною, дозволяє визначити загальну картину конкурентоспроможності кінноспортивних клубів різних масштабів на основі незначного масиву вихідної інформації.

Ключові слова: конкурентоспроможність, кінноспортивний клуб, параметри, конкурентні переваги, інфраструктура, послуги, тренування, верхова їзда.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-05-20

Номер

Розділ

Статті