Організація активного сімейного відпочинку засобами фізичної рекреації

Автор(и)

  • Дмитро Мальцев Національний університет фізичного виховання і спорту України, вул. Фізкультури 1, м. Київ, 03150, Україна, Ukraine https://orcid.org/0000-0003-2127-3385

DOI:

https://doi.org/10.32652/tmfvs.2022.1.62-67

Анотація

Анотація. В статті подано інформацію про ставлення сімей до оздоровчо-рекреаційної рухової активності в організації активного сімейного дозвілля. Мета. Проаналізувати ставлення сімей до організації активного відпочинку засобами фізичної рекреації. Методи. Теоретичний аналіз фахової науково-методичної літератури та документальних матеріалів, узагальнення, систематизація, соціологічні методи дослідження, методи математичної статистики. Результати дослідження. Установлено, що опитувані сім’ї переважно ведуть активний спосіб життя. Визначено пріоритетні види активного дозвілля сімей з дітьми та рівень їхнього сімейного благополуччя. Визначено причини, що заважають батькам займатися оздоровчо-рекреаційною руховою активністю з дітьми. Переважна більшість опитаних вважає що рухова активність членів їхньої сім’ї має задовільний рівень. Визначено, що відсоток батьків, які систематично займаються оздоровчо-рекреаційною руховою активністю з дітьми та використовують зимові види рекреації, статистично значуще не відрізняються. Більше половини опитаних сімей вказують на середній рівень задоволення сімейним дозвіллям. Встановлено, що половина опитаних бажають розширити знання з питань організації активного дозвілля, переконані в необхідності збільшення часу для активного дозвілля. Отримані результати свідчать про значний потенціал для розширення оздоровчо-рекреаційної рухової активності сімей з дітьми, в тому числі й за рахунок використання зимових видів рекреації.

Ключові слова: дозвілля, активний сімейний відпочинок, зимова рекреація, сім’я, благополуччя, оздоровчо-рекреаційна рухова активність.

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-07-18

Номер

Розділ

Статті